Friday, August 17, 2007

Sayonara

Aku pun tak tau camne nak start tulis post kali ni. So 1st, sesiapa yang malas nak baca karangan aku suggest awal-awal better tak perlu la baca posting aku this time sebab this posting is only about me and my officemate. I think better kalau aku start thanks to all my friends at OCE ni sebab give a chance untuk aku kenal korang semua & I happy to work with all of u. There are a lot of memory that I won't forget since the 1st time I become OCE family.

Firstly aku nak wish thank u very much to all IT Department, CK Tan, Zul, Nasrul, Ooi, Ida, Satyam & Sean for what u had done to me, celebrate my birthday & farewell.

To CK, actually aku banyak gak la hutang budi dengan dia sebab 1st kali pasal aku langgar palang Sin Chew, dia la yang tolong settle semuanya untuk aku. Then he also give me a little bit of knowledge. Tapi walau macam mana pun aku still 'kurang' sikit dengan dia because his attitude yang like to blame other people. I hope he will change his attitude because many people won't like him because of that attitude.

To Zul Husni, aku rasa ko la yang paling banyak tolong aku semua sekali since the 1st time aku keje & aku rasa ko la yang aku paling senang skali kat IT Dept tu. Aku tak lupa ko pernah tolong aku tolak moto dari Unitower sampai Esso, troubleshooting kat Unitower sampai ko balik lewat, kena saman masa bulan puasa sebab potong lane & banyak gak la. Hehe! Thanks a lot. Kahwin nanti jangan lupa jemput.

To Nasrul, Sean & Ooi, aku happy kerja dengan korang & korang banyak share movie dengan aku. Nas, cite Naruto, Ooi, TV Series. Aku nak cerita pun tak banyak pasal korang sebab korang pun takde la lama sangat dengan aku. But I won't forget for what u have done & help me since u come to OCE.

To Ida & Satyam, I think there is not much to say about u all because both of u very busy. Hehe! Ida, thanks la sebab kadang-kadang tu bagi makanan & after this I hope don't sensitive sangat ek! Hehe! Lastly, jangan la sorang-sorang sebab semua kat OCE ni baik je & jangan la sebab benda-benda kecik terus putus kawan ke apa ke ek. Kalau kita ikhlas berkawan, orang pun akan ikhlas dengan kita.

Secondly, thanks to ETTH Department, Faizal, Fendi black, Fendi white, Azman, Mamat, Sulaiman & Zam sebab banyak tolong aku masa kat site & belanja cendol, rojak kat Kelana Jaya & Sec 14 tu kalo time kita mengulor. Haha!

To Faizal, actually aku takda apa-apa problem dengan ko just aku harap ko confirmkan la azman tu. Apa la salah dia tu. Terus terang aku cakap, antara semua budak-budak ko, azman tu la yang paling boleh harap sekali, kalau ko tak caya ko tanya la budak-budak ko tu sendiri. Yang lain aku rasa ko boleh la kalau nak masuk Akademi Fantasia 6 nanti sebab daripada ko nyanyi kat opis tu, hehe!! Nanti aku vote untuk ko. Haha!

Thirdly, thanks to FTTH Department, Fendi Bob, Goby, Shahrul, Zaidi, Fauzi, Din, Zam, Jamal, & Ganesh. Actually yang aku communicate pun dalam dept ni just Fendi, Goby, Zaidi & Shahrul la. Kadang-kadang tu sampai tengah malam pun call diorang nak mintak tolong. Thanks la sebab banyak tolong aku kat site lepas tu Goby pun aku tak lupa, ko pernah belanja aku Teh O ais masa kat atas bumbung Sin Chew. One more thing Goby, thanks gak la sebab tolong aku masa kat Ehsan Ria ada satu pagi tu, sampai basah baju ko yang masa Tel Riser bocor tu. Hehe! Thanks!

Then tak lupa gak kat Su(yang selalu bagi semua borang, tolong aku check printer), Kak Ita(bagi macam-macam makanan) & Haiza, thanks for everthing. Sorry la aku tak tau korang department apa. Hehe!

Lagi tak lupa gak la kat Sales Department for Broadband & Fiber, Prem, Frida, Arvin, Sara, Loges, Zal, Raj, Shah, Kak Fida & Sariah. Thanks for every things.

To Prem, I hope u can change your attitude because actually I didn't like the way u treat your people & I think others people also feel the same way. Please do your work & take your responsibility for your work. Don't just always try to find others people wrong & always besarkan benda yang remeh temeh ni. And one more thing, don't be hypocrite. Others people will know if u did your work or not. Don't be a person who like to kiss their boss ass!!

To Admin & HR, Nor, Syiba, Shah, Miss Chan, Sam thanks for every things & I think nothing to say about u all. Tak lupa gak Pakcik, yang every month masukkan gaji. Hehe! Thanks.

To Connector Department, aku pun tak kenal la semua yang ada kat sini but I would like to thank to all of u for every things. Yang aku betul-betul rapat pun Usop la sebab dia ni musuh ketat aku(Liverpool Die Hard Fan) hehe! Yang lain tu yang aku cam la muka tapi yang aku ingat nama, khalid, zam, faizal, KC Ng, Kak Zuria, Kak Ju, Kak Gie, Kak Sal & Gie. Yang lain-lain tu sorry sangat sebab tak tau nama.

Lastly, to all Support, Mr Adam, Raja, Azli, Fahmi & Fitri. Good luck everyone!

To Raja, Geng support since the 1st time I come to OCE after nasa left. Thanks for everthing raja! I won't forget that time yang aku buka puasa sama ko. Thanks because teman aku puasa, seharian ko tak makan. Huh! And u are the best friend to chit chat! hehe!

Oklah, aku pun tak tau nak tulis apa dah. Dah 3 jam aku menyiapkan karangan ni. Hehe! So sorry kalau ada nama yang aku terlupa sebut & the important thing is THANKS FOR EVERYTHINGS & HALALKAN MAKAN MINUM AKU! See U all next time!

4 comments:

ShaHiDa said...

salam..ko da berenti keje??mmg betul2 da berenti la ni ek??huhu..so keje mn lepas nih?ke smbg bljr??hmm..apapun, i hope u'll success in ur life..k..;)

Wafaa said...

wei aku baru nampak blog baru ko ni kat friendster. patut la tak update blogsome. caits!

Mr. Right said...

Oi...

Dah berenti baru berani nak sound CK, Faizal. Ceh..! Penakut.

All the best.

Jangan lupa cari lubang untuk aku keja kerajaan lak. Boring dok lama2 kat swasta ni.

Badrul Hisham said...

shahida,
ha ah..ni betul2..bukan main2..keje kuli je...thanks..

wafaa,
tu la ko..tak penah click link aku..ko mmg..aku ari2 baca blog ko..

mr right,
aku malas la nak sound..nnt ckp tak respect bos lak..insyAllah, kalo ada kekosongan aku tak lupe kawan2 nye..