Wednesday, August 22, 2007

New Life Begin

Starting from 20th August 2007, dengan rasminya aku pun kerja dengan kerajaan. So skang baru la aku tau macam mana life sebenar kat kerajaan ni. Actually apa yang semua orang cerita for those yang kerja swasta tu memang ada betulnya but not all true. Sebab bila aku dah masuk kat sini baru la aku tau the real life of government sector.

So for me, selagi korang tak kerja kat this sector, jangan la pandai-pandai cakap semua yang kerja kat government ni malas. Memang ada yang malas, tu aku tak nafikan mostly yang tua-tua la diorang tu. Maybe sebab dah tua kot. Yang muda boleh kata semua rajin-rajin.

Lagi satu yang bagusnya government ni dia banyak activity such as sukan. Lepas tu, dari muda sampai ketua semuanya active la. Tu yang bagusnya. Semuanya friendly lak tu. Hehe! Lepas tu semua ceria-ceria lak tu. Hehe! Walaupun aku baru je kerja but aku rasa senang dengan semuanya. Actually semua tempat sama je as long as kita happy dengan apa yang kita buat mesti ok.

2 comments:

ShaHiDa said...

hmm...congratulation..:)

Badrul Hisham said...

shahida,
thanks :)