Wednesday, May 16, 2007

Sumolah Memang Best


Bagi aku, this is the best Malay film yang pernah aku tengok. So kepada sesiapa yang tak tengok lagi cerita ni, baik book ticket sekarang kat TGV sebab memang korang takkan menyesal. Bagi aku yang dah tengok cerita Spiderman 3, aku suggest better lagi kalau korang tengok cerita Sumolah sebab Sumolah better than Spiderman 3.

Bagi aku Afdlin memang deserve dapat director award tu. Cerita beliau memang berkualiti. Sumolah ni bukan takat lawak je tapi ada message yang disampaikan. Kalau compare dengan filem Malayu lawak yang lain, aku rasa this is the best! Memang tak rugi aku tengok semalam walaupun penat-penat balik kerja tapi sebab cerita dia dapat hilangkan penat aku tu.

Kepada semua rakyat Malaysia, support la filem ni sebab aku pun macam tak percaya apa yang aku baca kat blog Afdlin ni. Bagi aku kalau semua filem Malaysia macam cerita Sumolah ni, memang semua rakyat Malaysia akan support filem Malaysia. Aku gerenti!