Monday, September 24, 2007

Jalan-jalan Berbuka Puasa

Bulan puasa ni kalau hari-hari buka kat umah bosan gak. Kekadang nak gak buka puasa kat luar. Last week, aku buka puasa kat 3 tempat selain dari umah la. Khamis, aku buka puasa kat office lama, OCE. Yang tu makanan aku beli kat sec 14 je. Yang buka puasa time tu, aku, azli, fendi bob, fendi white, nasrul, fitri dengan ada sorg budak baru yg aku tak ingat nama dia. Hehe! Beli makanan pastu buka kat dalam office. Hehe! Macam-macam gak la makanan bila dah share ramai-ramai.

The next day nya pulak, aku buka puasa kat Bora Ombak, Ampang. Yang ni sama budak-budak office baru aku ni. Ada orang sponsor so belasah je la. Hehe! Harga dia kalau tak silap aku seorang RM 39++. Sesiapa yang nak try kat sini, memang ok. Harga dia memang sesuai la dengan makanan dia. Environment dia pun ok. Tak rugi la kalau bayar RM 39++ ni pun.

Lusa nya pulak, aku berbuka puasa kat Doll Tomyam, Kajang. Kat sini aku buka puasa dengan nasa & karim. Actually zie dengan husband dia yang suggest buka puasa kat sini. Menu yang best kat sini, 'Perahu Pecah'. Nama nya best kan. 'Perahu Pecah' ni something like tomyam la tapi isi dalam dia macam-macam. Kalau sesiapa yang nak buat tempahan, boleh la contact Mohd Rusdi B Hj Shafie (017-6680287).


This week pulak, hari jumaat aku berbuka puasa dengan budak-budak mcD dulu. Tapi tak tau lagi kat mana. Agak-agak kalau best nanti, aku story la kat sini ek. Selamat Berpuasa!

3 comments:

rose said...

Bad,
ari tu aku dah buke kat Intekma Resort..lanje incey aku betul! besday dia kan..
ha..lepas ni..tempat2 yg bakal aku berbuka adalah..jeng3..silalah lawati AkuBetul.com..mueheheh...tapi satu je aku tak ikut..Bora Ombak je..sbb tu hari keje..so dia tak sempat nak dtg amek aku kat shah alam..

neway..selamat berpuasaaaa.....

Badrul Hisham said...

rose,
uik, tlg promote AkuBetul tu..ni fendi bg loyalty tak tlg promote ni??hehe!!rugi la kalo ko tak g Bora Ombak tu, mknannya best!

rose said...

eh, promote ke? tak nyedor..aku just suh ko g lawat akubetul..huhu..

aku nak ikut..tapi kesian la kat mr. rigt..kang jem lak..tak sempat nak g amek aku kat shah alam..then g sane balik...tak pasal buke dalam kete..

hahahaha...