Wednesday, June 20, 2007

Inai mean??

Kekadang aku terfikir, kenapa la perempuan suka pakai inai. Sebab nak tunjuk dia dah tunang ke, kahwin ke @ saja-saja je??? But inai ni kekadang tu laki pun ada gak yang pakai. Kenapa ye?? Sebab lawa ke?? Ke saja suka-suka. Pakai inai ni pun kekadang ada la petuanya. Aku pun tak sure sangat but what i know is 3 jari kalau bertunang & kalau semua jari mean kahwin. (correct me if im wrong)

Bila aku borak-borak dengan member-member aku ni, masa tu ada la member kitorang yang baru tunang macam-macam jawapan la yang keluar. Kat bawah ni aku list kan:

KENAPA TUNANG PAKAI INAI DI TIGA JARI SAHAJA?

1 - Belum kawin tak boleh pakai semua jari, nanti hilang seri pengantin.

2 - Jari yang takda inai nak buat korek hidung.

3 - Inai habis stok.

4 - Dua jari lagi nak tekan henpon antar sms kat member2.

5 - Dua jari lagi calon simpanan.

6 - Pakai balance bancuhan inai yang cukup2 untuk tiga jari saja.

7 - Dua jari lagi nak tunjuk "peace".

Semua jawapan pun aku rasa mengarut je diorang ni. Haha! So skang ni aku tengah tunggu Mr Right tulis pasal "Kenapa orang pakai inai??" sebab aku rasa Mr Right sure tau sebab dia pun salah sorang yang pakai inai. Haha! Kat Ni bukti dia:



3 comments:

Mr. Right said...

Fitnah... tolong aku difitnah. Itu bukan tangan aku. Kalau tangan aku pun, mesti superimpose.

Tapi aku rasa pakai inai untuk suka2 pun ok.

rose said...

Eleleleel Mr. Right!..tamo ngaku pulok doh..huhuh...jari dia tamo ngaku...gatei nak kawen ke pakai inai tu?? huhuh...

bad, inai ni..pakai masa kawen je..tunang mane ade pakai..
time kawen, org pompuan akan dipakaikan inai semua jari..termasuk jari kaki..tapi zaman skang ni..ramai tak suke pakai kat kaki..
untuk org lelaki lak..time kawen, letak inai 3 jari je..jari kelingking, jari manis & jari tengah..tapikan, org tua2 cakap..sunatnya pakai satu jari je if lelaki..

eh, bad ni cite2 pasal inai ni..dah dekat ke nak naik pelamin?? eheheheh

Badrul Hisham said...

Mr Right,
haha!!aku ada buktinye yg menunjukkan jari tu ko yg punye..hehe!!

Rose,
OOo..baru ler aku tau..ingat tunang pun pakai :p aku lambat lg ler..korg ni la..bile lagi???